Aanpassing POP3 voor­waarden voor subsidie


Producten die melk en zuivel­pro­ducten imiteren of vervangen verdienen ook subsidie.

4 juni 2020

In de vergadering van Provinciale Staten van Zeeland, die plaatsvond in twee delen op 28 en 29 mei heeft de fractie van Partij voor de Dieren Zeeland een motie ingediend om een artikel in de Verordening Subsidies Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP-3) te schrappen.

In dat artikel staat dat kosten voor de vervaardiging van producten die melk en zuivelproducten imiteren of vervangen van subsidie zijn uitgesloten.

De Partij voor de Dieren vindt dergelijke uitsluiting in strijd met de ambities van de provincie om duurzaamheid, innovatie en (voedsel)transitie te stimuleren en in schril contrast met het streven naar volhoudbare landbouw.

De fracties van GroenLinks, SP en D66 hebben de motie van de PvdD gesteund als mede indiener en een ruime meerderheid heeft vóór de motie gestemd, de motie is aangenomen!

Heeft u of weet u een Zeeuws bedrijf dat zuivelvervangers wil produceren of op de markt wil brengen help ze dan door de POP-3 subsidieregeling onder de aandacht te brengen!

De (nog niet aangepaste) POP-3 subsidieregeling: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Zeeland/CVDR399789/CVDR399789_3.html

De aangenomen motie: https://www.zeeland.nl/digitaalarchief/ib20a4529d0e


Status

Aangenomen

Voor

PvdD, PVV van DIjk, CU, GL, SP, D66, CDA, SGP, VVD, PvdA

Tegen

Fractie Koevoets, PvZ, PRO, FvD

Lees onze andere moties

Inzet drones bij tellingen van dieren

Lees verder

Duurzame Zanddijk

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer