Vrijdag 17 mei: Politiek café over de belang­rijkste Europese verkie­zingen ooit!


Met Anja Hazekamp, lijst­trekker en Euro­par­le­men­tariër en onze Zeeuwse kandi­daten.

7 mei 2024

Als het politieke weerbericht klopt, waait er na de Europese verkiezingen op 6 juni een gure wind door Europa! In negen landen wint waarschijnlijk een extreem-rechtse partij. De agrosector, het grote bedrijfsleven en radicaal-rechts hebben elkaar gevonden in een politieke koers waarbij de dieren en mensen, natuur en milieu het kind van de rekening zijn. Het al zo voorzichtige groene beleid van de Green Deal wordt van tafel geveegd. Klimaatbeleid, natuurherstel en biologische landbouw worden ingeruild voor concurrentievermogen, defensie-industrie en gesloten grenzen.

Op 6 juni zijn de belangrijkste Europese verkiezingen ooit! Daarom is het nu belangrijk dat ook jij in actie komt. Laat je stem horen. Deze avond doet er toe! Kom naar ons politiek café met Anja Hazekamp, lijsttrekker bij de Europese verkiezingen en onze Zeeuwse kandidaten voor Europa: Trees Janssens en Ewout van Hoek.

  Anja Hazekamp zet zich in Brussel met hart en ziel in voor het beëindigen van de vee-industrie, voor een leefbare aarde. Al tien jaar lang is zij de stem van dieren, natuur, milieu én mensen. Steun haar daarbij en kom luisteren naar haar verhaal, ga met haar in gesprek.

  Brussel en Zeeland

  Europa staat aan de basis van alle wetgeving die gaat over dieren, natuur en milieu. En zo heeft ‘Brussel’ ook direct invloed op wat er in Zeeland gebeurt. Trees Janssens, lid van Provinciale Staten en kandidaat voor de Europese verkiezingen gaat onder andere in op de pfas-vervuiling en de ecologische ramp in de Oosterschelde door de staalslakken. Wat kan ‘Brussel’ daarin betekenen?

  Ewout van Hoek is de jongste kandidaat van alle Nederlandse Kandidaten. Met zijn 19 jaar maakt hij zich er hard voor dat de jongeren nog een toekomst hebben. Europa speelt daarin een sleutelrol!

  Wie, wat, waar, wanneer:

  Wie: Anja Hazekamp, lid van het Europees Parlement voor de Partij voor de Dieren en lijsttrekker; Trees Janssens en Ewout van Hoek onze Zeeuwse kandidaat-leden voor het Europees Parlement

  Wat: Politiek café: kennismaken met kandidaten, lezing, debat en borrel!

  Waar: De Goederenloods, Albert Plesmanweg 23, 4462 GC, Goes (gratis parkeren)

  Wanneer: Vrijdag 17 mei. Welkom vanaf 18:30 uur. Aanvang 19:00 uur. We eindigen om 21:30 uur.

  Deelname, hapjes en drankjes zijn gratis. Graag wel even aanmelden via zeeland@partijvoordedieren.nl
  Aanmelden kan tot vrijdag 10 mei 09:00 uur ’s ochtends

   Gerelateerd nieuws

   Zondag 19 mei: Ondergronds gezwam!

   Ondergronds gezwam! De Partij voor de Dieren afdeling Zeeland organiseert op eerste Pinksterdag 19 mei een bijzondere bijee...

   Lees verder