Vegan Vlag wapperde in Tholen


6 november 2019

Op donderdag 31 oktober 2019 heeft Trees Janssens, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Zeeland de Vegan vlag gehesen bij het gemeentehuis van de gemeente Tholen.

De gemeente Tholen heeft sinds begin 2019 een extra vlaggenmast geplaatst voor het gemeentehuis. Organisaties en verenigingen kunnen gebruik maken van deze mast door hun eigen of een andere bijzondere vlag daarin te hijsen. Partij voor de Dieren Zeeland maakte van deze mogelijkheid gebruik om extra aandacht te vragen voor Wereld Veganisme Dag.

Wereld Veganisme Dag wordt sinds 1994 jaarlijks gevierd op 1 november. Wereldwijd worden er dan evenementen georganiseerd om consumenten bewuster te maken van de voordelen van veganisme: een gezonde levensstijl waarbij voor zover mogelijk en praktisch haalbaar wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar dieren voor eten, kleding of andere doeleinden. Een plantaardig dieet draagt tevens bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Gerelateerd nieuws

Een kijkje in 'de keuken' van de Provincie Zeeland

Op vrijdagavond 18 oktober 2019 kwamen zo'n twintig Zeeuwse leden van de Partij voor de Dieren naar de ledenbijeenkomst. Loca...

Lees verder

Lezing Marianne Thieme

Op zondag 1 december bracht Marianne Thieme een bezoek aan Middelburg. In de volle Tuinzaal van De Kloveniersdoelen vertelde ...

Lees verder