Opruim­actie op World Cleanup Day


Aan de slag in de Goese Polder

6 september 2019

Op World Cleanup Day (zaterdag 21 september) organiseert de werkgroep van de Partij voor de Dieren Zeeland een opruimactie in Goes, in de wijk de Goese Polder. Wil je meedoen? Kom dan vooral, iedereen is van harte welkom.

Meld je aan via de website van World Cleanup Day


Zwerfafval heeft zich verspreid van de polen tot de evenaar. Nederlands zwerfafval komt terecht in de Noordzee en vaak zelfs verder, omdat het wordt meegevoerd door zeestromen.
De Partij voor de Dieren wil zwerfafval en plastic soep in oceanen tegengaan bij de bron, maar wil zich daarnaast actief inzetten om bestaand zwerfafval op te ruimen.
Daarom doen we mee aan World Cleanup Day, de dag dat wereldwijd illegale vuilstortplaatsen worden geregistreerd en opgeruimd.

In Nederland richten we ons die dag vooral op zwerfafval. Het doel van World Cleanup Day is natuurlijk om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de Litterati-app. Deze app kun je eenvoudig en gratis downloaden op uw mobiele telefoon.

Voor meer informatie over deze app: https://www.worldcleanupday.nl/afvalonderzoek/
Voor praktische tips en voorbereiding: https://www.worldcleanupday.nl/bereid-je-voor/

De actie zal starten en eindigen bij wijkcentrum De Spinne.
Voor de routebeschrijving wordt gezorgd.

Praktische informatie
Wanneer: Zaterdag 21 september 2019

Locatie: Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7, 4463 CV Goes.

Kom je met de auto, dan kun je het beste parkeren op de parkeerplaats bij de Lidl. Gebruik voor je navigatie de route naar de Lidl. Het wijkcentrum is alleen voor laden en lossen te bereiken op de Joseph Lunslaan, niet voor parkeren.

Programma

09:45-10:00 Inloop wijkcentrum De Spinne
10:00 Groepsfoto en start opruimactie
10:00-11:45 Opruimen in de wijk
11:45 Verzamelen wijkcentrum De Spinne
11:45-12:00 Groepsfoto met het opgehaalde afval en einde van de opruimactie

Gerelateerd nieuws

Toestemming voor afschieten van honderden damherten op Haringvreter

Het provinciebestuur geeft toestemming voor het afschieten van zo'n 350 damherten op het eiland De Haringvreter in het Veerse...

Lees verder

Opruimen in de Goese Polder

Zaterdag 21 september 2019 was het World Clean Up Day. Werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren organiseerde die dag ee...

Lees verder