Merijn Horck


De afgelopen tijd is voor iedereen duidelijk geworden dat de manier waarop wij onze omgeving hebben ingericht niet meer werkt. Veel mensen doen hun best, maar krijgen niet de vergoeding of de kansen die zij verdienen. Ons leven wordt snel duurder. Tegelijkertijd is de omgeving waarin wij leven ongezond en minder vrij geworden. Voor dieren, planten en mensen. De systemen botsen. We komen er op deze manier niet uit met zijn allen.

Sinds de zomer van 2022 ben ik actief voor de Partij voor de Dieren. Graag wil ik vanuit de visie van de Partij voor de Dieren helpen om de levens van ons allemaal in Zeeland gezond, vrij en vol kansen te maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Zeker als wij 'de ander' niet als bedreiging (blijven) zien. Niet iedereen is hetzelfde. Gelukkig maar. Laten we gewoon het gesprek met elkaar aangaan.

Om die reden ga ik mij de komende jaren onder andere inzetten om die gesprekken mogelijk te maken. Tussen Zeeuwen onderling, maar ook tussen Zeeuwen en de Zeeuwse beleidsmakers. Zelf ben ik met name erg enthousiast over de rol die zogeheten burgerberaden hierbij kunnen spelen.

Verder hoop ik dat iedereen in Zeeland zich vrij voelt om met mij - en de Partij voor de Dieren - het gesprek aan te gaan. Juist ook over onderwerpen waarbij je in eerste instantie zou denken dat de Partij voor de Dieren 'het hier toch niet mee eens is'. Laten we samen ontdekken wat we aan elkaar hebben. Het zou zomaar kunnen dat het leven in Zeeland er voor iedereen op die manier een stuk beter op wordt.