Redders bijenvolk ontvangen Certi­ficaat van Mededogen


25 september 2020

Op maandag 21 september heeft Trees Janssens, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Zeelandin de landschapstuin van Terra Maris in Oostkapelle een Certificaten van Mededogen uitgereikt aan mevrouw Oele en de Imkervereniging Walcheren, .

Mevrouw Oele kreeg deze oorkonde, omdat ze de moeite heeft genomen de imkervereniging te benaderen om een bijennest uit haar nieuwe huis te verwijderen. Het nest en de bijen zijn door de imkers uit het huis verwijderd en naar een andere locatie gebracht. Dit is bijzonder, want in de meeste gevallen worden de bijen gedood met gif.

De verhuizing van het bijenvolk was overigens ook de wens van de vorige bewoner van de woning in Kapelle. Met het uitreiken van de oorkondes willen we namens de Partij voor de Dieren onze waardering uitspreken voor deze diervriendelijke actie.

De naam van het certificaat verwijst naar één van de vier kernwaarden (mededogen, duurzaamheid, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid) van de Partij voor de Dieren. De partij reikt deze oorkondes uit aan mensen(burgers) die zich vanuit deze waarden op een bijzondere manier inzetten voor dierenwelzijn.

Door het verhuizen van het bijenvolk hebben mevrouw Oele en de imkers niet alleen de bijen zelf gered, maar ook een deel van de biodiversiteit, het ecosysteem waar bijen aan bijdragen. Daarvoor mochten ze best door de Partij voor de Dieren in het zonnetje gezet worden!

Van de verhuizing is uitgebreid verslag gedaan door diverse media.
Zie onderstaande links naar de artikelen

PZC, 26 juni 2020: Verhuizing van bijen uit tuin in Kapelle

Omroep Zeeland, 26 juni 2020: Bijenvolk gered, imker zal goed voor ze zorgen

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Nieuw bestuur voor PINK! Zeeland

PINK! Zeeland heeft een nieuw bestuur. De nieuwe bestuursleden zijn Jord Goudswaard (voorzitter), Lars van Dorsselaer (Online...

Lees verder

Waarom Ingrid Katilas een oorkonde van mededogen ontving

Lees hier het artikel van de PZC over het uitreiken van de oorkonde van mededogen voor Ingrid Katilas uit Zonnemaire.

Lees verder