Erica Akkermans


Nummer 4

Erica Akkermans (1972) werkt bij een onderwijsinstelling in Vlissingen en is sinds 2017 actief bij de werkgroep van de Partij voor de Dieren Zeeland waarin ze zich samen met een kleine groep enthousiaste, gemotiveerde leden inzet voor de belangen van dieren, natuur en milieu, voor een gezonde leefomgeving voor mens en dier en voor kwetsbare groepen mensen in onze samenleving.

Erica is opgegroeid in Rotterdam. Twintig jaar geleden verhuisde zij naar Zeeland en nu woont zij samen met haar vriend, dochter en twee katten in Middelburg. De Partij voor de Dieren is voor Erica de enige partij die daadwerkelijk veranderingen wil doorvoeren en met oplossingen komt om de opwarming van de aarde tegen te gaan en het dierenwelzijn te bevorderen. Dierenliefde had zij altijd al, maar de bewustwording van het dierenleed in de wereld en dan vooral in de vee-industrie, is pas echt gekomen toen zij in 2014 veganist werd.

De aandachtsgebieden van Erica zijn, naast dierenleed, milieuvervuiling en emancipatie. Erica is er van overtuigd dat Zeeland de Partij voor de Dieren hard nodig heeft en wil zich daarom volledig inzetten om een goede volksvertegenwoordiging in Zeeland te krijgen.