Adrie van Minnen


Nummer 5

Ik ben geboren (1961) en getogen in Zeeuws-Vlaanderen. In mijn geboorteplaats Sluiskil heb ik in 1988 een supermarkt overgenomen. In 1995 ben ik gestopt met de supermarkt en begon ik in hetzelfde pand een tweedehands goederenzaak omdat dat beter bij mij past. Het pand werd te klein en in 2007 heb ik een nieuw gebouw laten zetten in IJzendijke, waar ik nog steeds mijn bedrijf heb.

Zo'n zes jaar geleden verdiepte ik mij in de dieren en kwam ik tot de conclusie dat de mens verkeerd met de dieren omgaat. Ik ben toen ook gestopt met vlees te eten en ik probeer zoveel mogelijk vegan te leven.

Ik ben in het verleden meerdere keren gepolst door andere politieke partijen of ik op hun lijst wilde staan. Ik zei dan altijd dat ik vereerd was, maar dat ik geen vertrouwen in de politiek had. Dat vertrouwen is nog steeds niet groot. Maar toen de Partij voor de Dieren vroeg of ik als lijstduwer op de lijst wilde staan, moest ik daar niet lang over denken en zei gelijk ja. Als er een partij is die de politiek kan veranderen dan is het de Partij voor de Dieren.

De Partij voor de Dieren komt op voor het milieu, de natuur en de mens De meeste partijen vinden economie het belangrijkst. Ik vind de leefbaarheid het belangrijkst, want wat heb je aan een groeiende economie als de leefbaarheid minder wordt? Ik hoop dat de Partij voor de Dieren veel stemmen krijgt, want hoe meer stemmen we krijgen hoe mooier Zeeland wordt.