Lancering initi­atief 'Stroom voor de toekomst'


Een groeiende groep mensen die de ener­gie­stran­sitie serieus neemt

2 juli 2022

Afgelopen dinsdag vond de infoavond over kernenergie, georganiseerd door Wise en de Zeeuwse Milieufederatie plaats in Middelburg.

Aanleiding hiervoor was de brief van minister Jetten, waarin hij de kamer informeert over de voortgang betreffende kernenergie. Deze brief is afgelopen vrijdag gepubliceerd. Het plan is om twee nieuwe kerncentrales bouwen en de levensduurverlenging van Borssele verlengen. Tevens wordt er gesproken over SMR’s (kleine kerncentrales). Hiervoor wordt 5 miljard (uit het Klimaatfonds van 35 miljard) gereserveerd.

Op deze avond werd eveneens het initiatief ‘Stroom naar de toekomst’ gelanceerd.

Dit is een groep mensen van diverse achtergronden en leeftijden, die zich verenigd hebben om het energiesysteem duurzaam, veilig en betaalbaar te houden.

Stroom naar de toekomst is een in Zeeland gewortelde beweging, met contacten in de Zeeuwse samenleving en Zeeuwse politiek. Ze kiest tevens bewust voor goede contacten met landelijke organisaties en kennisinstituten op het gebied van energie en milieu te onderhouden.

Stroom voor de toekomst maakt zich druk over kernenergie. Hier lees je waarom en op basis van welke argumenten. Ze is het dan ook niet eens met de plannen van de minister. Het plan is pure verspilling van (belasting)geld, wat beter geïnvesteerd kan worden in echt duurzame alternatieven.

Maak je je ook zorgen om kernenergie en wil je meedoen, sluit je dan aan bij dit initiatief. Je kunt op verschillende manieren een bijdrage leveren. Meer info daarover vind je hier.

Gerelateerd nieuws

Team Zeeland was aanwezig bij de Klimaatmars 2022 in Rotterdam

Zo'n 10.000 mensen gingen afgelopen zondag straat op voor een eerlijk klimaatbeleid, waaronder een aantal Zeeuwse leden. Zij ...

Lees verder

Terugblik op de workshop over biodiversiteit op tuinderij Plantalia

Leden en sympathisanten gingen afgelopen zondag 10 juli op zelfoogst-tuinderij Plantalia op zoek naar insecten. Onder de bezi...

Lees verder